HELOSAN® ORIGINAL

Helosan® original är den ursprungliga hudsalvan. Den skapades 1947 som en sår- och spensalva för kor. Ursprungligen utvecklades salvan för att läka och lindra sår och sprickor på spenar och juver, orsakade av till exempel trampskador, taggtråd eller uttorkning. Än idag är det många som kallar den för spensalva.

De flesta vet hur obehagligt det kan vara med torr och irriterad hud, inte bara för att det ofta gör huden röd och fjällig, det ger också ofta klåda och sveda och som alltid med klåda finns det risk för att hudirritationen sprids ytterligare. Därför är det alltid bra att hitta något som kan mildra den irriterade huden här och nu, men som också stärker på ett förebyggande sätt och bidrar till att återställa hudens naturliga balans.

 

Skonsam hudsalva

Helosan® original har unika fuktighetsbevarande och mjukgörande egenskaper. Salvan återställer snabbt torr och irriterad hud och gör den mjuk och len, oavsett om torrheten orsakas av inre eller yttre faktorer.

En av de största fördelarna med Helosan® original är den unika och ytterst skonsamma sammansättningen. Helosan® original lämpar sig för användning av hela familjen, såväl vuxna som barn, unga som gamla. Den kan också användas till alla hudtyper.

Helosan® original kan liksom flera av våra andra produkter köpas i livsmedelsbutiker, på apotek, i webbutiker, på byggmarknader, i djuraffärer och trädgårdsbutiker. Salvan finns i förpackningar om
10 g, 100 g, 300 g, 1 kg och 2,5 kg.

 

Helosan® originalsalva för djurvård

Precis som det var meningen från början kan Helosan® original även idag användas för vård av djurs ömtåliga hud på juver, trampdynor m.m. Den används fortfarande bland annat för vård av sprickor på kors spenar och juver när den dagliga mjölkningen och vattentvätten ger uttorkad och känslig hud.

Dessutom är Helosan® original och Helosan® fotsalva idealisk att använda på torra trampdynor hos både hundar och katter. Torra trampdynor riskerar att spricka, vilket är smärtsamt för ditt husdjur, men är ett problem som lätt kan undvikas med förebyggande vård.