HELOSAN® TILL TATUERAD HUD

Tatuering sker på det sätt som en tatueringsfärg (bläck) införs i de djupare lagren av huden med en nål – det vill säga i läderhuden. Detta innebär att för varje enskild söm som görs med tatueringsnålens nål, orsakas en liten skada på huden, som både irriterar huden och kan skapa infektioner.

Tatuering är – och har varit i många år – ett extremt populärt sätt att kreativt dekorera din kropp. I synnerhet har modetrenderna under de senaste åren gjort att även synliga tatueringar faktiskt kan anses vara en del av individens sätt att uttrycka sig. När du överväger hudvårdsprodukter för eftervård av en ny tatuering är det viktigt att du väljer mjuka och samtidigt fuktgivande produkter, varför det också är idealiskt att använda Helosan® för tatuering.

 

Välj rätt tatuerare

Tyvärr finns det många amatörtatueringsartister på marknaden. Bland annat går dessa ut till privata hem med sin utrustning eller tatuering i sina egna hem och även om de kan vara ganska skickliga, i förhållande till det rent kreativa, kan det vara ett helt annat samtal när vi pratar hygien. På samma sätt kan du riskera att få din tatuering klar om du väljer fel.

Därför, när du väljer tatueringskonstnären som ska göra din nya tatuering, finns det också ett antal olika saker som du bör tänka på i förväg och också tänka på när du väljer. Först och främst bör du se till att tatueringsartisten i fråga är 100% inne i allt, från färger till nålar och hygien. Det är viktigt att tatueringskonstnären endast arbetar med steriliserad utrustning, annars riskerar du infektion i tatueringen (som måste genomgå samma läkningsprocess som ett vanligt sår).

Välj också en tatueringssalong som är ren och snygg. Detta är ofta en indikation i förhållande till om hygien är i toppklass. Sist men inte minst bör du alltid fråga tatueraren vilka färger han eller hon använder i samband med tatueringen och varför valet just har gjorts på dessa. På så sätt riskerar du inte att komma in på en plats där tvivelaktiga produkter och utrustning används som huden inte tål.

Nedan följer några tips på hur du enkelt kan ta hand om din nya tatuerade hud och uppnå bästa möjliga resultat:

  1. Tvätta försiktigt tatueringen med mild tvål och ljummet vatten efter att du tagit bort den skyddande plastfolien.
  2. Låt tatueringen lufttorka.
  3. Smörj tatueringen med en mild och oparfymerad salva.
  4. Tvätta tatueringen en gång dagligen med mild tvål och ljummet vatten.
  5. Applicera tatueringen med hudsalva fem gånger om dagen tills sårskorpan är helt borta. Sedan saktar smörjprocessen gradvis ner.

 

Varför ska en tatuering smörjas med salva?

I slutet av huden finns ett naturligt fettlager som skyddar mot uttorkning och håller huden mjuk och smidig. Dessa fetter är hudens viktigaste barriär mot uttorkning. När du tatuerar din hud skadas den tillfälligt. Om huden blir torr tar läkning av tatueringen längre tid och du riskerar att huden blir irriterad och små sår kan uppstå, vilket i sin tur kan orsaka infektioner och eksem. För denna vård och för irritationer rekommenderar många tatueringsartister Helosan® för tatuering, eftersom du får hudvårdsprodukter som återfuktar djupet, medan de inte innehåller färgämnen, parfymer eller parabener och därmed är extremt skonsamma mot huden.

Kom ihåg:

Det är viktigt att du är uppmärksam på att skydda din tatuering från solens starka strålar. Eftersom tatueringen till att börja med består av många små sår kommer du antagligen någon gång i läkningsprocessen att uppleva klåda runt tatueringen. Detta är helt naturligt, men kan vara extremt besvärande för individen. Det är idealiskt att använda Helosan® för tatuering, eftersom Helosan® original hjälper till att ta hand om huden, återfuktar den på djupet och eventuellt lindrar klåda och irritation.

Riva eller repa aldrig sårskorpan som finns där medan huden läker. Tvätta alltid händerna innan du rör vid din nygjorda tatuering. Då minskar du risken för infektion och din tatuering behåller sitt vackra utseende längre.

 

Helosan® vid hudvård till tatueringar

Helosan® original är en mild och hudvänlig salva, skonsam mot huden och fri från parfym och det är just därför många tatueringsartister rekommenderar Helosan® för tatuering och efterföljande vård. Den innehåller fuktgivande och mjukgörande ämnen som liknar hudens naturliga skyddande barriärfett. Salvan är ett skyddande lager på huden och det ger huden tid att återfukta och reparera sig själv och bli resistent mot yttre påverkan som sol, vatten och kyla. Helosan® återställer hudens naturliga balans och är lämplig för att ta hand om tatueringar.