HUDVÅRD TILL HÄSTAR

Liksom hos kor och grisar kan hästar också ha en tendens att torka, irriterad hud. Detta gäller särskilt ridhästar, där vi ofta ser hudsprickor i mungipor där bettet sitter. Det kan också vara irriterad hud som uppstår till följd av sadel, träns och annan utrustning, antingen för att den sitter fel eller helt enkelt för att hästen bär den i flera timmar under en dag. Skav och irriterad hud till följd torr hud är speciellt vanligt under varma sommardagar när hästen blir varm och svettig. Lika så kan sprickor och hudförändringar runt hästens kodled (leden som sitter strax ovanför hästens hovar) förekomma, eftersom detta område ständigt utsätts för smuts och bakterier från olika miljöer. Helosan®s produkter erbjuder skonsam hudvård för hästar som förebygger torr hud och skyddar dem från skav, sår och andra besvärande som kan uppstå till följd av irriterad och skadad hud.

 

Förebygg hudförändringar och hudsprickor

Huden är kroppens skydd mot den hårda onda omvärlden och det är viktigt att huden hålls intakt, annars kan hästen drabbas av infektioner. Det finns mängder av orsaker till att hästen drabbas av hudåkommor. Fukt, smuts och lera, exempelvis vid blöta årstider med leriga hagar och mark, gör att ägare skrubbar hästens ben ofta för att de ska hållas rena. Detta gör att det uppstår mikroskador på huden som i sin tur orsakar åkommor som torr och irriterad hud. Även brist på näringsämnen, dåligt immunförsvar och inte minst insekter är betydande för uppkomsten av hudåkommor på häst. Knott, myggor och bromsar är besvärliga kryp för huden. Det är också fästingar och flugor som man i vanliga fall kanske tänker mindre på när det gäller hudbesvär.

Lindra besvären

För lindring och vård av hudsprickor, irriterad hud och hudförändringar runt kotlederna är Helosan® original ett perfekt val. Med sin unika formula lägger sig salvan som ett naturligt skydd på det irriterade området, ger långvarig återfuktning och främjar hudens egen reparationsprocess. Dessutom kan den applicerade salvan hjälpa till att skydda hästens hud från insektsbett av flugor, myggor och kvalster genom att bilda ett slags skyddande lapp – speciellt när hästen är ute. Helosan® Original är även ett utmärkt val som hudvård av hästens mungipor och/eller på andra utsatta områden. Helosan® hjälper huden att bli mer motståndskraftiga mot yttre påverkan som sol, vind, kyla och vatten – några av de viktigaste faktorerna när vi pratar om uttorkning av huden oavsett om det är människor eller djur.

Behandla extra torr hud

Om hästen lider av extra torr hud eller om det finns områden som behöver en mer intensiv fuktförstärkning, kan Helosan® Fotsalva användas med stor fördel. Salvan innehåller samma skonsamma och vårdande ingredienser som du hittar i Helosan® Original men som har en betydligt högre fettinnehåll. Dessutom innehåller den karbamid och mjölksyra. Dessa ingridienser gör huden extra mjuk och smidig. Det är därför Helosan® Fotsalva är det perfekta valet om din häst behöver extra intensiv vård för torr och irriterad hud.

 

HELOSAN® ORIGINAL SALVA FÖR HÄST

Helosan® säljs överallt på den skandinaviska marknaden, i Danmark, Sverige, Finland och Norge och kan köpas i livsmedelsbutiker, apotek, i livsmedelsbutiker och i byggvaruhus i storlekarna 100 g, 300 g, 1 kg och 2,5 kg.