HUDVÅRD FÖR HUNDAR

Helosan® original är perfekt för vård av känsliga hundtassar. Huden på tassarna liknar i många avseenden människors hud i den meningen att den torkas ut av kyla, sol, vatten och vind. Dessutom kan extra hårda väderförhållanden som snö och tillhörande vägsalt ytterligare torka ut hundens tassar, vilket gör att de blir ömma och så småningom spricker. En bra idé för att förhindra torra och spruckna tassar är att smörja dem dagligen och tills hundens tassar återfuktas och är mjuka igen. Du bör också vara uppmärksam på att fukta hundens armbågar och nos eftersom även dessa områden tenderar till att bli torra.

HELOSAN® ORIGINAL SALV FÖR HUNDAR

Ett bra råd när det gäller tips till hundar och deras hudvård är att välja en produkt som både tar hand om, skyddar och lugnar den irriterade eller skadade huden. För lindring och skötsel av torra hundtassar rekommenderas att man använder stora mängder Helosan® original. Salvan innehåller fuktgivande och mjukgörande ämnen och är särskilt lämplig för torr, känslig och irriterad hud. Det beror bland annat på att salvans unika formel innehåller ämnen som liknar hudens naturliga barriärfetter.

Helosan®-originalet sätter sig som ett tillgängligt lager på din hunds hud, vilket ger huden tid att återfukta. Genom att använda Helosan® original för din hunds torra hud kommer du också att upptäcka att de behandlade områdena blir mer motståndskraftiga mot yttre påverkan som sol, vind, kyla och vatten. 

Hos hundar med platta nosar, såsom mopsar och vissa Bulldog-raser så är det ett vanligt känt problem att huden runt nospartiet kan bli torr och irriterad. Om du har en hund med platt nos är det därför en riktigt bra idé att smörja detta området regelbundet med Helosan® original för att fukta och återfukta. 

Tips för hundar – Helosan® fotsalva

Sist men inte minst, om din hunds hud är extra torr kan du med stor fördel behandla och sköta med Helosan® fotsalva. Fotsalvan innehåller urea och mjölksyra, vilket påskyndar hudens återfuktning. Salvan är perfekt för vård av tassar som har blivit torra och spruckna i samband med t.ex. jakt eller liknande aktiviteter.