HELOSAN® TILL DJURVÅRD

Helosan-originalet såg dagens ljus år 1947, när den ursprungligen utvecklades för användning på djur – främst kor. Syftet med utvecklingen av hudsalvan var att producera en produkt som främst kunde användas på korens spenar/juver, som man i jordbruksvärlden ofta upplevde – och fortfarande upplever – uttorkning och infektioner i samma i samband med den dagliga mjölkningen. Därför naturligtvis det populära smeknamnet ”kospenssalva”.

HELOSAN® – DEN SKONSAMMA SALVAN TILL DJUR

Idag är Helosan original en klassisk hudsalva som används som hudvårdsprodukt för både människor och djur. Hudsalvan används för behandling och vård av torr, känslig och irriterad hud. Helosan återfuktar och mjukar hård och torr hud, precis som den också återställer hudens naturliga balans. Det är därför du kan använda Helosan för djur utan bekymmer när huden behöver extra fukt.

En av de största fördelarna med Helosan originalet är dess unika och extremt skonsamma formel. Salvan innehåller således varken parfym eller animaliska ingredienser. Detta gör därför också Helosan original särskilt lämpligt för användning hos både husdjur och husdjur, som till exempel kan ha en tendens att tvätta sig flera gånger under dagen och därför inte drar nytta av hudvård som innehåller mycket skadliga ämnen ( särskilt katter).

Om dina djur har extra torr hud kan du använda Helosan-fotsalva, som mycket liknar Helosan-originalet, men som har ett högre fettinnehåll och på grund av detta också ger en mer intensiv fuktförstärkning till den torra, irriterade huden. Dessutom innehåller Helosan fotsalva urea och mjölksyra som påskyndar återfuktning av huden. Salvan är perfekt för att ta hand om tassar som har blivit torra och spruckna.

 

Helosan hudsalva till kor

Kor är särskilt utsatta, oavsett om de befinner sig inne i ladan eller ute i naturen. Det är därför viktigt att sköta om och behandla torr och irriterad, och kanske till och med skadad hud, hos kor. Oavsett om det är hudvård av spenhud, små sprickor på tjurens pungen eller andra åkommor till följd av torr hud, är Helosan perfekt för användning som en hudvårdsprodukt för torr hud hos kor.

Helosan hudsalva till hästar

För lindring och vård av hudsprickor och hudförändringar runt kotlederna eller irriterad hud från sadlar, sedlar och övrig utrustning är Helosan originalet ett perfekt val. Med sin unika formel lägger sig salvan som ett naturligt skydd på det irriterade området. Dessutom kan den applicerade salvan hjälpa till att hålla insektsbett från flugor, myggor, kvalster etc. som ett slags skyddande lager – speciellt när hästen är ute. Sist men inte minst, när du använder Helosan-originalet för att ta hand om hästens nos eller andra utsatta områden, kommer du att upptäcka att de smorda områdena blir mer motståndskraftiga mot yttre påverkan som sol, vind, kyla och vatten – några av de viktigaste faktorerna. Oavsett om det handlar om hudvård för människor eller djur är Helosan Original perfekt som mjukgörande och återfuktande hudsalva.

Helosan hudsalva till hundar

Vi kanske inte tänker så mycket på det, men hundar – särskilt vissa hundraser – har faktiskt lika känslig hud som vi människor gör. Detta gäller till exempel hundraser utan eller gles päls som Chinese Crested, vars hud regelbundet utsätts för vind och väder. På samma sätt utsätts tassar, armbågar och hasor i samband med flera dagliga promenader för mycket slitage, vilket kräver både daglig vård och återfuktning, om din hund redan har torr hud och kanske till och med sprickor på den känsliga tasskinnet.

Helosan hudsalva – passar alla djur

Förutom de ovan nämnda djurgrupperna finns det naturligtvis också flera andra djur. Exempelvis grisar som riskerar solbränna på spenhuden till stor besvär för både grisen och smågrisarna som diar. Dessutom är det svårt att komma runt det faktum att katter älskar att dova i solens heta strålar, men särskilt i lätta katter eller hårlösa raser kan detta få stora negativa konsekvenser i form av smärtsam solbränna och uttorkad hud kring öron och nosparti. Dessutom rör sig många katter utanför det mesta av dygnet runt och utsätts ofta för omväxlande väder för stora besvär för kattens tassar, liksom hundens – riskerar att bli torra och till och med spruckna utan tillräcklig hudvård.