GLYCERIN I HUDVÅRD – DÄRFÖR SKA DU ANVÄNDA DET

Om du har torr hud och vill ha mer elasticitet i huden är glycerin en hudvårdsingrediens som du ska leta efter. Glycerin har många fördelar för att ge dig en friskare hud.

Vad är Glycerin?

Glycerin, eller glycerol, är en av hudens egna fuktighetsfaktorer (NFF) och en mycket vanlig ingrediens i hudvård där den tillsätts främst för sina goda fuktbindande egenskaper. Glycerin har en fantastisk förmåga att absorbera och binda vatten för att sedan sprida sig på huden och bilda en vätskereservoar som reparerar översta hudlagret, stratum corneum. Regelbunden användning hjälper till att hålla din hud frisk, mjuk och fräsch. Det är särskilt bra att använda på vintern för att bekämpa vinterkylan.

Fördelar med glycerin

  • Återfuktar huden

Glycerin absorberar vatten från luften och tillför intensiv återfuktning. Det går omedelbart in i huden och gör att den både ser ut och känns mjukare, mjukare och starkare direkt vid applicering.

  • Stärker och skyddar huden

Glycerin ökar tjockleken på överhuden och förbättrar barriärfunktionen, hudens skyddslager mot omvärlden. Glycerin låser även in fukt och hindrar det från att avdunsta när den har applicerats, vilket hjälper till att hålla hudens fuktbalans på lång sikt.

  • Vårdar huden

Glycerin kan faktiskt signalera att dina ytliga hudceller mognar snabbare och hjälpa cellerna att växa. På så sätt kan den både dämpa akut irritation och förbättra hudens elasticiteten. Glycerin fungerar också som en naturlig medicin för svampinfektioner som eksem och psoriasis. Det minskar blåmärken och reparerar infekterad vävnad och celler snabbare.

  • Jämnar ut huden

När din hud åldras ser den matt ut och blir mottaglig för irritation, rodnad och många andra tillstånd, såsom torr hud på grund av att den förlorar sin förmåga att behålla fukt. Med åldrande blir din hud också sträv – men att använda glycerin regelbundet kan motverka torrhetsrynkor, som i sin tur kan bli djupare rynkor.

Tack vare sina fuktighetsbevarande och mjukgörande egenskaper är Glycerin en fenomenal ingrediens i hudvårdsprodukter – och en given ingrediens i Helosan®s produkter!