HELOSAN® FOTSALVA

Sommar, vinter, höst och vår. I Norden har vi turen att ha växlande årstider, som var och en har sina goda sidor. Men varje årstid medför också en del utmaningar för hud, fötter och händer. Helosan® fotsalva är speciellt anpassad till fotvård. Fotsalvan är baserad på samma välgörande ingredienser som du hittar i Helosan® original. Därför lämpar sig Helosan® också väl för behandling av torr och sprucken hud på fötterna. Förutom de vanliga ingredienserna innehåller Helosan® fotsalva även karbamid och mjölksyra, som bidrar till att mjukgöra hård hud och gör fötterna mjuka och smidiga så att de klarar både sandaler, gummistövlar och kängor. Som en extra bonus hämmar mjölksyran dålig lukt från fötterna.

 

Torra fötter

Efter en lång vinter när fötterna har varit instängda i tjocka strumpor, skor och stövlar kan det vara en befrielse att äntligen kunna vädra tårna i öppna skor. Dessvärre är det ofta så att när fötterna får luft, som till exempel på sommaren, blir de torra och tråkiga att se på. Bristande fotvård kan också göra att man får hälsprickor, vilket kan göra det svårt att stödja på hälen – i synnerhet i de nya, läckra sommarskorna med hög klack!

Några av de första tecknen på hälsprickor är de vita kanter som bildas bak på hälarna. Om de inte behandlas i tid kan det uppstå blödande sprickor. Därför är det viktigt att ta hand om sina fötter och ge dem god omvårdnad på sommaren. Det kan du till exempel göra med Helosan® fotsalva, som tillför huden just det den behöver efter en dag i det fria; fukt, fett och näring.

Vid akut vård av hälsprickor och liknande kan det vara bra att smörja in fötterna innan du går och lägger dig på kvällen och ha bomullssockor på dig när du sover. Då får fötterna den intensivkur med fukt och vård som de kan behöva för att bli av med hälsprickorna. Om du har väldigt hård hud på hälarna eller andra ställen på fötterna, kan du fila fötterna ordentligt med en bra fotfil innan du smörjer in dem med Helosan® fotsalva.

 

Kan användas av både barn och vuxna

Liksom med alla andra vårdande produkter är det viktigt för oss på Helosan® att skapa hudsalvor som alla kan använda. Därför har vi med Helosan® fotsalva – precis som med Helosan® original – tagit fram en produkt som hela familjen kan använda.

Helosan® fotsalva finns i förpackningar om 10 g och 100 g.