Hudvård för mamma och baby – det här ska man tänka på

Helosan® är en mild, återfuktande och parfymfri salva som med fördel kan användas under graviditeten men även efter. Karin Norrbrink, Preglifes barnmorska berättar om varför man kan känna ett behov av att smörja sig efter en graviditet och fördelen med att använda en mild salva som Helosan® på både mamma och baby.

Helosan® – Skonsam hudvård

Helosan® är en skonsam allt-i-allo salva som med få utvalda ingredienser och utan konstgjorda doftämnen kan användas på torr och känslig hy. Salvan tillför hudvänliga fetter som främjar hudens egen reparationsprocess och hjälper bevara hudens elasticitet. Därför är den skön att använda under och efter graviditet.  

– Under graviditeten blir man generellt torrare, speciellt över magen där huden tänjs ut. Vi rekommenderar alltid en salva med så få tillsatser som möjligt, det är även viktigt efter graviditeten då man är nära sin bebis, säger Karin Norrbrink.

Välj en mild salva – läs mer om Helosan® här

Karin Norrbrink, leg. barnmorska

Därför kan du känna dig torr efter graviditeten

Efter graviditeten kan det vara skönt att smörja in sig eftersom mycket vätska går åt och det är lätt att bli uttorkad. Glöm därför inte att dricka ordentligt med vatten.

– Efter födsel släpper den vätska som man samlat på sig under graviditeten. Om man ammar går det dessutom åt mer vätska och kroppen tar vätska från de reserver som finns. Det här kan leda till torr hy, säger Karin.

Helosan® tillför fukt och skydd och kan användas på hela kroppen, även ömma och såriga bröstvårtor efter amning.

Knyt an till din bebis

Efter födsel och några veckor in är det viktigt att du och din bebis bibehåller er naturliga kroppsdoft och att du undviker produkter med tillsatser och artificiella ämnen.

Kroppsdoft spelar en stor roll för barnets och mammans anknytning till varandra, i EEG-undersökningar kan men se en ökad hjärnaktivitet när en mamma doftar på sitt barn. Dessutom är bebisen hud jättekänslig och det är viktigt att ha en så snäll och mild produkt som möjligt, säger Karin.

Helosan® har en mild parfymfri formula med noggrant utvalda ingredienser som tar hand om babyns ömtåliga hud. Salvan förebygger och lindrar eksem, utslag, irritation och torrhet, till exempel blöjutslag och irriterad röd bebisrumpa. Läs mer om bebiseksem och torr och känslig hud hos barn här.