HELOSAN® Fotsalva

När du vill få mjuka & välmående fötter

Varje dag stänger vi in fötterna i strumpor, skor eller stövlar. Det förändrar hudens naturliga fuktbalans, den blir torr och irriterad och det kan orsaka små sprickor – vilket banar väg för bakterier och infektioner. HELOSAN® tar hand om dina fötter genom att mjukgöra förhårdnader, återfukta torra hudpartier och stärka hudens skyddsbarriär.

HELOSAN® Fotsalva

HELOSAN® Fotsalva är en mjukgörande salva som kan användas dagligen för att vårda och återfukta huden på fötterna. Berikad med vattenbindande och barriärstärkande karbamid som effektivt mjukar upp förhårdnader och sprickor, samt mjölksyra som sänker pH-värdet och hämmar dålig lukt.

Snabbfakta

  • Mjukgörande och återfuktande
  • Effektiv mot förhårdnader och hudsprickor
  • Hämmar dålig lukt
  • Fri från parfym och färgämnen
  • Vegansk

Produktbeskrivning

HELOSAN®s fotkräm är en dryg och fullproppad med vårdande ingredienser som återfuktar dina fötter på djupet, mjukar upp förhårdnader och minskar risken för torrsprickor.

Bland ingredienserna finns bland annat karbamid som hjälper till att binda fukt för effektivare återfuktning, och mjölksyra som både mjukgör och förebygger illaluktande fötter. Fotsalvan innehåller även den eteriska oljan Eucalyptus Globulus som tillsammans mjölksyran ger fötterna en uppfriskande känsla hela dagen.

HELOSAN® Fotsalva är skosam mot huden och fri från parfym, färgämnen eller animaliska änmen.

Användning

HELOSAN® Fotsalva kan användas efter fotbad och daglig vård. Detta förebygger torr hud och bildandet av förhårdnader samt obehaget med svettiga fötter. För bästa effekt rekommenderar vi att fotsalvan används under natten med ett par bomullsstrumpor ovanpå, på så vis får fotsalvan tid att verka ostört samtidigt som huden andas kan genom strumpans bomullsfibrer.

HELOSAN® Fotsalva passar även utmärkt för återfuktning av extra torra hudpartier på t.ex knän och armbågar.

Hudvårdstips

6 tips för att undvika skavsår

6 tips för att undvika skavsår

3 vanliga frågor om skavsår: ✅ Vad är ett skavsår? Man kan säga att ett skavsår är som en lättare brännskada. Skavsår bildas när din hud nöts eller trycks mot någonting som sedan bränns på grund av en friktion som skapas. Ett skavsår kan bli till en blåsa som, om du...

Så får du mjuka och lena fötter

Så får du mjuka och lena fötter

Guide: Så får du mjuka och lena fötterDe bär oss varje dag, genom hela livet - våra fötter. Men helt ärligt, hur duktig är du på att ge dina fötter den tacksamheten och omtanke som de förtjänar? I den här artikel får du våra bästa tips på fotvård som ger mjuka,...