Eterisk olja i hudvård – Eucalyptus Globulus

Eteriska oljor och naturliga dofter påverkar oss inte bara genom sin doft. De har terapeutisk och hudvårdande effekt genom sina specifika växt- och doftämnen.

Eterisk olja med frisk doft och vårdande egenskaper

Från bladen på eukalyptusträdet utvinns en olja som används inom både hudvård och medicin – Eucalyptus globulus. Det är den eukalyptusolja innehåller mest av det bioaktiva ämnet eukalyptol, och den mest effektiva sorten av eukalyptusoljor. Eukalyptusolja har en härligt uppfriskande aromatisk, mintliknande doft, vilket också är anledningen till att den finns tillsatt i HELOSAN®s hudvårdsprodukter. HELOSAN® innehåller varken parfym eller andra artificiella doftämnen, utan den friska doften kommer helt och hållet från Eucalyptus Globulus oljan.

Eucalyptus globulus i hudvård

Historiskt ska oljan ha förekommit inom ayurvedisk medicin i Indien redan runt år 1000 f.Kr. Medicinskt används eukalyptus för sin förmåga att lindra andningsbesvär, hosta, förkylning och huvudvärk. Idag kommer dess antibakteriella och antiseptiska egenskaper till nytta även inom hudvård. Tack vare sina regenererande och antiinflammatoriska egenskaper passar eukalyptusoljan fint till fet och problemhud, då den normaliserar produktionen av fett och minskar porerna. Eterisk olja eukalyptus har även i många vetenskapliga studier visat sig vara insektsavvisande och därför mycket effektiv mot insekter som mygg och knott.